De start van de luchtvaart vindt zijn oorsprong bij de Italiaan Leonardo Da Vinci. Hij ontwierp in de 15e eeuw namelijk al iets op papier wat leek op een vliegtuig. In totaal maakte de Italiaan ongeveer 400 schetsen van vliegtuigen. Zijn uiteindelijke doel was om hiermee in de lucht te komen. Hij heeft een aantal pogingen gewaagd, maar hij is er nooit in geslaagd ook daadwerkelijk in de lucht te komen. Da Vinci publiceerde uiteindelijk niets over zijn bevindingen, waardoor hij in feite geen bijdrage heeft geleverd aan de luchtvaart. Toch zette hij de eerste aanzet tot het vliegen.

airplane

Verschillende pogingen om te vliegen

windowDe gebroeders Montgolfier uit Frankrijk waren uiteindelijk de eerste mensen die de lucht in gingen. Dit deden zij in 1783 met een heteluchtballon. Toch werd dit niet als de eerste echte vlucht beschouwd. Ook de Franse vliegtuigbouwer Clément Adler ging niet met deze eer strijken. Ondanks dat hij op 9 oktober 1890 50 meter vloog, ging hij niet de boeken in als de eerste vliegenier. Een jaar later lukte het de Duitser uitvinder Otto Lilienthal om voor het eerst te glijden op lucht. Hij staat daardoor te boek als de uitvinder van het zweefvliegen. Hij kwam echter niet verder dan een afstand van 200 meter. Het eerste luchtvaartuig dat lange tijd in de lucht bleef, was de zeppelin. De eerste zeppelin werd in 1900 gebouwd door Ferdinand Graf von Zeppelin.

 

Gemotoriseerde vluchten

De gebroeders Wright uit de Verenigde Staten hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de luchtvaart. Met hun Wright-Flyer slaagden zij er in 1903 in om voor het eerst een gecontroleerde vlucht te maken met een gemotoriseerd vliegtuig. Tijdens de eerste vlucht werd slechts een afstand van 37 meter afgelegd. Later die dag probeerden zij het nogmaals en kwamen toen tot een afstand van 800 meter. Naast vliegtuigen werden er ook al vroeg helikopters gebouwd. De eerste helikopter steeg in 1907 al op.

 

10% kortingscode op vluchten

Zoals je hierboven reeds kon lezen, kost het ontwikkelen van vliegtuigen veel geld. Natuurlijk is het materiaal door de jaren heen wat goedkoper geworden, maar het maken van een vliegtuig is nog steeds niet goedkoop. Daarom betalen wij ook  relatief veel geld voor een vliegticket. Op deze manier is een luchtvaartmaatschappij in staat om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen. Daarnaast moet natuurlijk ook het personeel betaald worden. Ga jij regelmatig met het vliegtuig op vakantie? Dan geef je jaarlijks behoorlijk wat geld uit aan vliegtickets. Wist je dat je hier vrij eenvoudig op kunt besparen? Met behulp van deze 10% kortingscode betaal jij voortaan een stuk minder voor jouw vliegtickets!

Vliegtuigen ontwikkelen kostte veel geld

Tegenwoordig worden er jaarlijkse vele vliegtuigen geproduceerd. Dit was vroeger wel anders. Onderdelen waren duur en uitvinders moesten alles zelf ophoesten. Uiteraard werd destijds ook al geprobeerd korting te krijgen, maar vaak zonder succes. Door de verschillende oorlogen gingen veel regeringen rond 1910 investeren in de luchtvaart. De kosten konden zo gedrukt worden. Daarnaast konden zij geld besparen met tips van uitvinders. De ontwikkeling zette door, waardoor vliegtuigen alsmaar beter, sneller en veiliger werden. Hierdoor kunnen we ons vandaag de dag veilig verplaatsen met behulp van vliegtuigen en helikopters.